I dag ägs och drivs företaget av
Nils-Petter med inriktning på lastbilstransporter samt entreprenadverksamhet

Tredje generationens åkare, född och uppvuxen i Vindeln och son till Jerry Fahlgren. Direkt efter fullbordad utbildning på Liljaskolan började han jobba på åkeriet som chaufför men numera är det oftast kontoret som gäller...
Fahlgrens Åkeri sysselsätter i dagsläget 52 anställda, av dessa är 44 chaufförer och kör antingen traktor, grävare eller lastbil samt 2 medarbetare i verkstan
Vagnsparken består av 24 lastbilar, 8 traktorer, 4 grävmaskiner samt 1 väghyvel.
Den kompetensbredd Fahlgrens innehar gör det möjligt att alltid tillgodose kunden både när det gäller flexibilitet, handlingskraft och ansvarstagande.

Historien om Fahlgrens

Wilhelm "Wille" Fahlgren grundade 1959 Wilhelm Fahlgrens Lastbils åkeri.

1966 blev frun Greta Fahlgren delägare i företaget och kom då att heta ”Wilhelm & Greta Fahlgrens åkeri”

Första lastbilen Wille köpte var en Austin årsmodell -50 året var då 1959, huvudtransporter var från början utkörning av gods från järnvägen samt sophämtning inom byn.
1959 började sonen Jerry Fahlgren i åkeriet och ett tiotal år senare närmare bestämt 1972 så började också sonen Håkan Fahlgren i åkeriet.
1991 bytte så företaget namn till Fahlgrens Åkeri I Vindeln AB vilket det heter än i dag.
2008 var det dags för Jerry att gå i pension och i samband med detta köpte Nils-Petter upp Jerry´s del och blev på så sätt delägare i företaget.

2017 köpte så Nils-Petter ut Håkan som nu pensionerade sig från Fahlgrens Åkeri, i och med det är nu Nils-Petter ensam ägare till Fahlgrens Åkeri.
I företaget jobbar även Jim Fahlgren bror till Håkan och Jerry samt Tom Fahlgren bror till Nils-Petter Fahlgren. Under 2017 slutförde Viktor Fahlgren son till Nils-Petter sin yrkesutbildning som lastbilschaufför och jobbar sen dess inom företaget.
2018 Fahlgrens Åkeri störst på flisbilar i Västerbotten
Köpet av ytterligare sju flisbilar, gör Fahlgrens åkeri i Vindeln AB till det största flisbilsåkeriet i Västerbotten med sina nu nitton flisbilar.
2018 Årets pristagare av Årets Grej, Fahlgrens åkeri i Vindeln. Med motiveringen: Med stor kompetens och hög servicenivå skapar företaget tillgänglighet och problemlösning för både affärs- och privatkunder. Det senaste årets tillväxt genom uppköp av liknande verksamheter banar väg för nya generationer och fortsatt utvecklingskraft.

Image

Samlade minnen i ett bildspel

Bilder från starten 1959 till 2011